Carezzando
Alice Alice lg

Vi – Vigdis og Jonny Ingjer bor på Strømmen – like utenfor Oslo sammen med 4 schapendoes-damer:

  • Emily (Emily Akqi v.d. Korte Toren)
  • Fanta (Carezando’s Fanta Fiesta)
  • Guinea (Carezzando´s Guinea My Girl)
  • Hermine (Carezzando´s Hippie Hermine)

Vi har to voksne sønner og Arielle (Carezzando’s Arielle) fra vårt A-kull bor hos en av dem mens Ronja (Carezzando’s Bobbadilla Boogie) fra vårt B-kull bor hos den andre.

På fritiden går mye tid til hund. Vigdis trener hund og er aktiv i Lørenskog Hundeklubb, både som instruktør og ved å trene egne hunder.

Vi har også et deilig lite småbruk i Austmarka. – Her er vi helt alene med skogen like utenfor veggene – og her er vi så mye vi kan – her kan hundene løpe fritt og vi nyter skog, sjø og natur.

Mitt mål som oppdretter er å gjøre mitt beste for å få mentalt friske og fysisk sunne valper. Viktig er det selvsagt også med vakre rasetypiske Schapendoes – men det hjelper ingenting om du har en aldri så vakker hund, hvis den er nervøs eller syk. Jeg er selv utdannet hundeinstruktør og er nok derfor spesielt interessert i adferd – dessuten utdannet førskolelærer og opptatt av stimulans og oppdragelse. Pregingsperioden til valpene er fra ca. 3 – 12 uker og vi jobber mye med valpene individuelt for å prege dem på mennesker. De får lære å ligge på ryggen på fanget å bli stelt, børstet, klippe klør, de får lære at mennesker tåler dårlig å bli bitt selv i lek. Alle sammen får øve på å gå i bånd og å kjøre bil. Dessuten får de møte mange mennesker og både barn og gamle. Vi lager lekegrind med klatremuligheter – røtter, steiner, tunnel (kloakkrør) fordi jeg tenker at hvis barn får stimulert hjernen ved motorisk aktivitet og utfordringer – så gjelder dette også hundevalper.

Siste nytt

10.09.2018
Søteste Ulla

Mere...

10.09.2018
Fine Ixie

Mere...

10.09.2018


Mere...

Vis alle nyheter